Happy Tosti Coffee Farm

Happy Tosti neemt koffieboerderijen in Honduras over om de dalende koffieprijzen te stoppen

Vanaf oktober 2019 tot en met juni 2020 gaat Happy Tosti een koffieboerderij in Honduras overnemen en een coöperatief lid van Fair Trade in dienst nemen!

Wereldwijd is de prijs van koffie aan het dalen naar minder dan $ 1 per pond. Dit zal leiden tot het einde van koffieboerderijen in Midden- en Zuid-Amerika. Samen met Puro, een fair Trade-merk van de Belgische koffiebrander Miko, gaat Happy Tosti dit probleem aanpakken. Meer informatie over Puro Fairtrade koffie is te vinden via de volgende link: https://www.purocoffee.com/fairtrade-coffee/puro-origen/

Het overnemen van de koffieboerderij door Happy Tosti in Honduras zal ervoor zorgen dat medewerkers van Happy Tosti, onze gasten en de medewerkers van de koffieboerderij met elkaar in contact komen. Plaatselijk aangestelde koffieboermanager, Genrri, die de dagelijkse leiding van de boerderij heeft, zorgt ervoor dat de werkzaamheden en verhalen rechtstreeks met Happy Tosti worden gedeeld via foto’s en video’s op WhatsApp. Hiermee creëren we een wederzijdse bewustwording bij de bonenplukkers in Honduras en de medewerkers van Happy Tosti. Wat gebeurt er met de koffiebonen? Wat vinden onze gasten van de koffie? Weten onze medewerkers waar de koffie vandaan komt? Allemaal vragen die tot voorheen onbeantwoord bleven. Door informatie over en weer te delen krijgen we meer inzicht in de werkomstandigheden in Honduras en kunnen we met een gerust hart zeggen dat onze koffie op een eerlijke manier wordt verbouwd en verwerkt.

Er is nog een mogelijkheid om te communiceren met de koffieboerderij in Honduras, Happy Tosti gasten kunnen namelijk een review achter laten op een online platform voor de koffieboeren in Honduras. De waardering die de boeren krijgen vanuit de wereld waar hun koffiegedronken wordt is erg belangrijk voor de en stimuleert een gevoel van trots waardoor ze het werk meer zullen waarderen.

Woensdag 16 oktober en donderdag 17 oktober zal Genrri, de plaatselijke koffieboermanager uit Honduras een bezoek brengen aan Happy Tosti Den Haag & Happy Tosti De Pijp in Amsterdam.

Maker van het Puro koffie initiatief, Andy Orchard:

“Social media was meant to bring us closer together and yet it is increasingly showing itself to be divisive. Let’s use this beautiful union to share real stories for positive change within the coffee industry. ‘’

Jasper van Happy Tosti:

“We create joyful paid jobs for people with labor limitations, bringing them out from home to front of house. It is wonderful to see that our social and environmental impact reaches across the world due to our collaboration with Puro Coffee. We wait with excitement to be able to serve coffee handpicked by us from our own farm across all Happy Tosti stores.”

Afgelopen week was onze lokale koffieboer Genrri uit Honduras bij Happy Tosti.
Wat bijzonder was dit! Normaal plukt hij de koffiebonen in Honduras en heeft hij geen idee wat hiermee gebeurt. Nu is hij voor 2 dagen in Happy Tosti en ziet wat er met zijn koffiebonen gebeurt! Genrri maakt met zijn eigen geplukte bonen zijn eigen koffie en zag hoe gasten ervan genoten.

Hij was voor 2 dagen deel van het Happy Tosti Team!

 

Review

Wat vind jij van onze fairtrade koffie uit Honduras? Laat je bericht achter voor de boeren op het reviewplatform, zodat zij lezen wat jij van hun koffie vindt!

SCHRIJF JE REVIEW DEN HAAG
SCHRIJF JE REVIEW AMSTERDAM
Stuur ons een
berichtje!
Wil je reserveren? Klik hier. Voor overige berichten kun je onderstaand formulier gebruiken of mail naar info@happytosti.nl