het is tijd om weer vooruit te kijken!

04
mei
2021

wie ben je?

Mijn naam is Roel, eigenaar van de franchisevestiging Happy Tosti Deventer. In 2015 ben ik gestopt als inkoper bij een grote uitgeverij, omdat ik iets anders wilde doen waar ik nieuwe motivatie uit kon halen en vrolijk van werd. Destijds las ik in het AD een artikel over Happy Tosti en hun sociale missie, ik dacht toen bij mezelf: dat wil ik ook! Vanaf dat moment is deze mooie reis begonnen en werd Happy Tosti Deventer de eerste vestiging in deze regio.
Veel mensen die kennis maken met Happy Tosti zijn razend enthousiast over het concept, de tosti’s en de goede service. Hopelijk komen er nog veel Happy Tosti vestigingen bij in dit deel van het land.

hoe ziet je werkdag eruit?

Als ik mijn Happy Tosti blouse heb aangetrokken kan mijn dag beginnen. Eerst drink ik samen met het team een heerlijk bakkie koffie. Vervolgens maken we met elkaar een duidelijke taakverdeling, zodat we allemaal weten wat we die dag kunnen doen. Het is erg fijn om van toegevoegde waarde te zijn voor mijn medewerkers. Ik ben een soort vliegende keeper, waarbij ik probeer te helpen bij ontwikkeling en groei op gebieden waar ze het kunnen gebruiken. Daarnaast ben ik altijd bereid voor een praatje en dat hoeft echt niet altijd over werk te gaan, want er is gelukkig ook meer dan dat. Voor mij is het een geslaagde
werkdag wanneer we het lekker druk hebben gehad, met tevreden gasten en een team dat heerlijk heeft samengewerkt, want samenwerking is het toverwoord. Ik mis het enorm dat wij op dit moment geen gasten in ons restaurant mogen ontvangen, de gezelligheid, de
drukte en met het team de lekkerste tosti’s te maken. Wat is je favoriete tosti? Ik vind het lastig kiezen omdat ik bijna alles lekker vind, het hangt er voornamelijk van af waar ik op dat moment trek in heb. Ik ben vooral benieuwd naar de geweldige nieuwe tosti’s van de nieuwe menukaart. De Croque-Monsieur, tosti Kip-Sate en Quesadilla sin carne klinken stuk voor stuk heerlijk.

waarom ben je begonnen met sociaal ondernemen?

Ik kies voor sociaal ondernemen omdat ik hierin mijn sociale kant kwijt kan en daarin mag laten zien dat we allemaal op onze eigen benen kunnen staan. Ik heb al eerder genoemd dat samenwerken heel belangrijk is en dat je mensen een kans geeft om te groeien in hun eigen kracht. Maar ondernemen is ook uitdagend, ik heb een allergie gekregen voor regeltjes en bureaucratie van instanties, maar besef ook dat het soms nodig is. Er komt namelijk heel wat
bij kijken bij het openen van eigen restaurant. Ik raad het in ieder geval iedereen aan om een sociale onderneming te beginnen! Sociaal ondernemen geeft veel energie, daarnaast is het erg leerzaam en uitdagend.

in de leer bij roel!

Ik weet niet of andere ondernemers iets van mij kunnen leren, al denk ik wel te weten wat ondernemen betekent: alert zijn, scherp zijn, risico’s mijden en kansen grijpen. Maar vooral ook genieten en dankbaar zijn om bezig te mogen zijn met je passie. Ik ben elke dag waanzinnig trots en blij waar ik nu sta, en dat ik dit samen mag doen met een geweldig team Happy Heroes die net als ik geloven in dit mooie concept. Ik heb wel geleerd dat niets vanzelfsprekend is en dat je dankbaar mag zijn voor alles waar je gelukkig van wordt, zoals een complimentje geven of krijgen is al fijn. Laten we wat vriendelijker zijn voor elkaar, de maatschappij is al zo hard!

No Comments

Geef een reactie

Stuur ons een
berichtje!
Wil je reserveren? Klik hier. Voor overige berichten kun je onderstaand formulier gebruiken of mail naar info@happytosti.nl