Verschillende manieren om tosti’s te maken

04
nov
2021

Beste tostiliefhebbers, hebben jullie ooit ontzettende trek gehad in een tosti maar beperkte middelen om deze tosti te maken? Of wil je graag experimenteren met andere methodes?

Dan word je hier waarschijnlijk happy van! Ontdek de verschillende opties hoe jij je tosti lekker kan grillen, met één van deze methoden. Pak wat brood met een plak ham en kaas, en jij zit helemaal gebakken!

De bekendste manier om een tosti te bakken is natuurlijk in een tosti-ijzer. Zo krijg je die herkenbare strepen op het brood en smelt de kaas heerlijk.

Een andere, vaak gebruikte, manier is de pantosti, hier wordt de tosti gebakken in de pan. Dit is een ‘slechtere’ tosti, omdat je hierbij boter gebruikt om de tosti in te bakken. Daarom is dit tegelijkertijd misschien ook wel één van de lekkerste manieren om je tosti te maken.

Een ander alternatief is om een tosti te maken in een broodrooster (bij voorkeur met uitneembare rekjes). Zorg er dan wel voor dat de dubbele boterham mét beleg ertussen past, dit is soms namelijk nog een uitdaging. Doordat een tosti in een broodrooster van twee kanten, dichtbij verwarmd wordt, zorgt dit ervoor dat de tosti een mooi bruin laagje krijgt. Probeer wel een kaas te kiezen die minder smelt!

Als je de bovenstaande middelen niet in huis hebt, of je wilt geen opruimwerk, dan is de volgende optie voor jou. Je kunt namelijk even goed een tosti maken in de oven! Om te voorkomen dat het brood uitdroogt moet je aan de buitenkant van de sneetjes brood een laagje boter smeren, dit zorgt ervoor dat het lekker knapperig wordt en niet uitdroogt.

Nog een makkelijk alternatief voor een oven is de airfryer, dit heeft hetzelfde effect als een oven. Maar wanneer je geen oven hebt is dit top! Je kunt er makkelijk bij en checken hoe het ermee staat en daarnaast is het zo schoongemaakt! En het smaakt even goed!

Dan is het ook nog mogelijk om een tosti te maken in een wafelijzer! Dit werkt hetzelfde als een tosti-ijzer. Maar dan komt je tosti eruit in een iets andere vorm. Dit met een extra knapperig broodje aangezien het wat dieper wordt verwarmd. Voor de afwisseling is dit een leuke manier om de volgende keer je tosti’s te maken!

Welke methodes heb jij al eens gebruikt? En welke methode spreekt jou het meest aan?

4 Comments
  1. [url=http://slkjfdf.net/]Diapiyj[/url] Atlopavec rcs.hvpg.happytosti.nl.lwe.mw http://slkjfdf.net/

    1

Geef een reactie

Stuur ons een
berichtje!
Wil je reserveren? Klik hier. Voor overige berichten kun je onderstaand formulier gebruiken of mail naar info@happytosti.nl