Het verhaal van Marie-Louise

13
sep
2021

Wie ben je?

Mijn naam is Marie-Louise, geboren en getogen in het bourgondisch centrum van Breda, waar ik nu bedrijfsleider ben van Happy Tosti Breda.

Ik heb op de afdeling inkoop op het hoofdkantoor van Sligro Food Group gewerkt. Hier is mijn liefde voor de horeca alleen maar gegroeid. Na een aantal jaar ben ik hierom een eigen lunchzaak begonnen in Oosterhout, waar ik 12 jaar met ontzettend veel plezier mijn energie in heb gestoken. Toen de eerste corona-lockdown kwam, heb ik besloten te stoppen met mijn zaak en ergens een baan te zoeken, omdat het werk nooit echt ophield vroeg het persoonlijk heel veel van mij. Hierna heb ik kort als coach gewerkt bij de GGD, maar toen kwam ik deze baan tegen. Een combinatie van bedrijfsleider van Happy Tosti en jobcoach voor Social Capital met een liefde voor horeca in Breda, dat voelde als thuiskomen.

Werk related

Een werkdag voor mij begint altijd lekker op tijd, zo heb ik ‘s ochtends genoeg tijd om het terras deels voor te bereiden, mijn mail en reserveringen bij te werken en alvast een deel klaar te zetten voor de dag. Zo is er ook genoeg ruimte om met de medewerkers een kop koffie of thee te drinken voor we aan de slag gaan. Hier maken we ook altijd meteen een werkverdeling, zodat iedereen weet wat het plan is voor de dag. Meestal heb ik zelf in de ochtend ook meetings met bedrijfsleiders, mensen van de gemeente en andere jobcoaches van Social Capital.

Doordat mijn baan een combinatie inhoudt van bedrijfsleider en jobcoach ervaar ik dat ik veel tijd kan spenderen met de werknemers en ook goed weet wat hun sterke punten en verbeterpunten zijn. Zo heb ik tussendoor ook tijd om hen te begeleiden en te checken hoe het met iedereen gaat.

Met mijn werk wil ik mensen met een arbeidsbeperking een kans geven om te bewijzen wat zij allemaal in hun mars hebben en hoeveel ze kunnen bijdragen aan de maatschappij. Het meedraaien in de maatschappij in de vorm van een betaalde baan, is naar mijn mening erg belangrijk voor het sociale leven van mensen. Ik hoop dat we met Social Capital steeds meer plekken kunnen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In mijn eigen lunchzaak heb ik ook gewerkt met mensen met een arbeidsbeperking, praktijkschoolmedewerkers en statushouders. Vaak kunnen anderen in de horeca nog iets leren van hun inzet, motivatie, maar vooral van het plezier waar zij mee werken. 

Toekomstbeeld

Voor de toekomst van Happy Tosti Breda hoop ik dat we uiteindelijk naar een nog grotere vestiging kunnen verhuizen in Breda om het enthousiasme, de vrolijkheid en de superlekkere tosti’s met nog meer mensen te kunnen delen! Ook hoop ik dat we dan echt als een voorbeeld gezien worden hoe mensen met een arbeidsbeperking kunnen werken in de reguliere arbeidsmarkt.

Wat ik met onze vestiging wil bereiken is dat Happy Tosti echt een gevestigde naam wordt in Breda. Daarnaast wil ik graag dat de mensen die nu bij Happy Tosti werken succesvol kunnen doorgroeien naar andere horecazaken. Mijn grootste droom is dat anderen in gaan zien dat mensen met een arbeidsbeperking niet minder functioneren dan andere mensen, mits de juiste voorwaarden gecreëerd worden. En dat ze daarin eigenlijk niet anders zijn dan mensen zonder een arbeidsbeperking. Mijn mening is dat iedereen beter gedijt in een stimulerende, positieve omgeving met structuur. Het liefste zie ik iedereen groeien en meer zelfvertrouwen krijgen, want daar word ik echt happy van.

Happy Tosti Breda is een eerlijk, vrolijk en bruisende horecazaak, waar we met een hecht team werken waar mensen zichzelf voor elkaar en voor de gasten inzetten. Dat maakt mij het meest trots. Wat Breda zo uniek maakt is het bourgondische, gezellige centrum wat, naast de mensen, wordt gevuld met groen, water, winkels en veel diverse horeca.

No Comments

Geef een reactie

Stuur ons een
berichtje!
Wil je reserveren? Klik hier. Voor overige berichten kun je onderstaand formulier gebruiken of mail naar info@happytosti.nl