Happy Tosti lanceert eigen koffieblend

06
apr
2018
Happy Tosti House Blend

Lunchrestaurant Happy Tosti en Puro Fairtrade Coffee vullen elkaar op sociaal maatschappelijk niveau goed aan. Puro zorgt voor duurzaamheid en eerlijkheid van bes tot blend en Happy Tosti van blend tot consument. Dus intensiever samenwerken voelt als een logische stap; de Happy Tosti House Blend is ontwikkeld!

Feestelijke lancering 20 april 
De Happy Tosti House Blend werd op vrijdag 20 april feestelijk gelanceerd bij Happy Tosti Breda aan de Veemarktstraat 3.

Sociaal maatschappelijk verantwoorde koffie
Happy Tosti lanceert in samenwerking met Puro een eigen koffieblend: Happy Tosti House Blend. Met deze samenwerking versterken beide partijen de drie pijlers van het duurzaam ondernemen: People, Planet & Prosperity.

Sinds 2005 zet Puro koffie zich in om de uitbuiting van de aarde en de derde wereld te stoppen door eerlijke prijzen aan koffietelers te geven en het regenwoud en de flora & fauna in koffieproducerende landen te beschermen. Tegelijkertijd maakt Happy Tosti zich hard om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans te geven en te zorgen dat zij voor langere tijd aan het werk kunnen. Dankzij de sociale betrokkenheid van beide ondernemingen is er een klik ontstaan. Na een paar jaar samenwerken is de volgende stap genomen in de missie om duurzaamheid: een eigen koffieblend.

Duurzaam en kwalitatief
Alle koffie van Puro is 100% Fairtrade gecertificeerd waardoor boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffie. Met een deel van de opbrengst worden, in samenwerking met het World Land Trust, gebieden in het Amazone regenwoud aangekocht. Inmiddels wordt de natuur al in negen Puro-reservaten langdurig beschermd. Puro wil bovendien dat hun koffie harten verwarmt en niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Binnen het REDD+ programma wordt de CO2 die vrijkomt bij de teelt, de verwerking, het transport en het branden van de koffie volledig gecompenseerd.

Koen van Zon, Puro Fairtrade Coffee: ‘’De samenwerking met Happy Tosti biedt ons de mogelijkheid het duurzaamheidsstokje door te geven en hiermee het proces als het ware te verlengen.’’

Bij Happy Tosti worden de House Blend-bonen door barista’s met én zonder een afstand tot de arbeidsmarkt verwerkt tot een overheerlijk kopje koffie. 60% van de medewerkers bij Happy Tosti heeft om verschillende redenen een vervreemding van de arbeidsmarkt. Opgeleid worden tot barista en wat nieuws leren geeft een enorme smile op het gezicht van deze mensen. Een smile die ze doorgeven aan de gasten bij Happy Tosti. Op die manier is het duurzame en sociaal verantwoorde cirkeltje rond.

Wibe Smulders, Happy Tosti: ‘’ Wij kopen logisch in. Bij elk ingrediënt of product dat we gebruiken denken we eerst na over de kwaliteit, eerlijkheid en duurzaamheid ervan. Door met Puro samen te werken vullen we de keten van duurzaamheid en sociaal ondernemen een stuk verder aan.’’

Happy Tosti House Blend
De op grote hoogte geteelde en donker gebrande Arabica’s en de fijnste Robusta’s uit Oeganda zorgen samen voor een perfect gebalanceerde kop geurige koffie met een lange afdronk. Happy Tosti House Blend is samengesteld uit 100% Fairtrade gecertificeerde espressobonen.

Ook voor thuis!
De nieuwe Happy Tosti House Blend kun je ook gewoon thuis drinken! Vraag ernaar in één van de Happy Tosti restaurants.

No Comments

Geef een reactie

Stuur ons een
berichtje!
Wil je reserveren? Klik hier. Voor overige berichten kun je onderstaand formulier gebruiken of mail naar info@happytosti.nl