‘’Met onze zaak willen we ook iets voor de maatschappij doen’’

26
jul
2017
Rondetafelgesprek over de Banenafspraak, met Sam Holtes

Onze eigen Sam, medeoprichter van Happy Tosti, sprak met werkgevers en specialisten over de Banenafspraak. Een afspraak tussen het Kabinet en werkgevers dat zorgt voor extra banen voor mensen met een ziekte of handicap. De groep mensen die zich met de Banenafspraak bezighoudt wordt steeds groter, en ook Happy Tosti maakt zich daar hard voor.

Hoe het idee voor Happy Tosti ontstaan is

“Wij wilden een horecaconcept starten en hoorden van de Participatiewet. Daar zagen we een ideale combinatie in. We zijn dus niet gestart omdat we iemand kenden met een beperking. We hadden wel als uitgangspunt dat we met onze zaak ook iets voor de maatschappij wilden doen.’’, vertelt Sam Holtus.

Kans op een vaste aanstelling

‘’Bij het aannemen van mensen geven we een contract voor een jaar en geven we aan dat hier in principe nog een contract van een jaar op volgt. We werken samen met een private jobcoachorganisatie. In het tweede jaar bekijken we de uitstroommogelijkheden, het doel is om te zorgen dat mensen nadat ze bij ons hebben gewerkt niet weer op de bank komen te zitten. De praktijk is dat sommige mensen zoveel toegevoegde waarde hebben dat we ze een vast contract geven. Nu hebben we twee mensen met een vast contract in dienst, in Den Haag willen we groeien naar vijf mensen met een vast contract.”

Steeds meer aandacht voor social enterprise

“Maatschappelijk ondernemen krijgt steeds meer aandacht. Toen ik op de hogere hotelschool zat gebeurde er niets met dit thema, wij hebben het zelf helemaal uitgevonden. Nu is er een minor social enterprise. Het kan overal, maar het ligt aan de ondernemer zelf. Heb je een passend takenpakket? En sta je ervoor open om meer geduld te hebben en met deze doelgroep aan de slag te gaan?

De voldoening die je eruit haalt is enorm, maar dat merk je pas als je het doet. Toen we hiermee begonnen wisten we dat we iets goeds gingen doen, maar de impact die het heeft, vooral op de ouders, daar stonden we van versteld. Huilende ouders die bij ons langskwamen. Die emoties doen mij veel.”

Lees het hele interview op samenvoormeerbanen.nl.

Happy Tosti Franchise

Heb jij ook altijd al sociaal willen ondernemen? Dan is dit je kans, want Happy Tosti gaat franchisen! Mail voor meer informatie naar franchise@happytosti.nl.

No Comments

Geef een reactie

Stuur ons een
berichtje!
Wil je reserveren? Klik hier. Voor overige berichten kun je onderstaand formulier gebruiken of mail naar info@happytosti.nl